De beste destinasjonene i Norge

Norge er et vidstrakt land med mange muligheter. Allikevel reiser ikke veldig mange nordmenn i Norge. Det kommer nok aller mest av at vi ønsker varmere strøk om sommeren, men det er synd at vi avviser vårt eget land på denne måten. Hva med å legge sommerferien til Norge neste år? Det trenger jo ikke være lokalt, siden landet er så vidstrakt. Kanskje du endelig skal få sett Vestlandet og dets mange fjorder. Eller kan et besøk sørover friste dersom du bor langt i Nord? Det er mange muligheter her til lands, og det handler egentlig bare om smak og behag.

Vi starter i Sør. Her har du byer som Kristiansand, Sandefjord og Oslo, alle perler om sommeren. Innimellom hver by finner du også mindre perler som bør besøkes. Vi skal fokusere på Sandefjord her, rett og slett fordi det er en by vi ønsker å personlig anbefale. Denne byen er en liten perle i Vestfold som fort er ganske større i størrelse enn mange egentlig innser. I dag huser kommunen 60.000 mennesker og den er i stadig vekst. Den huser også noen helt fantastiske strender. Dersom du tar turen utover fra byen, enten på østre eller vestre delen av fjorden, så vil du se strender så langt øyet rekker. Ikke rart byen blir kalt sommerby.

Er du heller av typen som liker å se natur fremfor å slikke sola, så er det uten tvil et godt alternativ for deg å bevege deg oppover mot Vestlandet. Enten det er de flotte fjordene som Sognefjorden og Geirangerfjorden, enestående naturfenomener som Trollstigen, Trolltunga eller simpelthen bare fosser og elver som slynger seg gjennom fjellene, så er dette utvilsomt Norges vakreste natur. Reis også til Bergen for en helt fantastisk opplevelse. Her står de gamle fiskehusene på rekke og rad, og naturligvis kan du alltids sette deg på Fløybanen.

Sist men ikke minst må vi selvfølgelig nevne vårt vakre Nord. Kanskje tenker ikke så mange på å reise nordover om sommeren, men det er en feil å anta at det ikke er ting å se her. Det øde klimaet er vakkert om sommeren, med farger overalt. Dessuten er Finnmark helt perfekt for deg som liker en temperert sommer, dersom det skulle være for varmt der du bor. Besøk Trondheim, Tromsø eller kanskje mindre steder som Bodø og Alta på veien. Her er det mer enn nok å se.

Reis i Norge sommeren 2019 og opplev helt nye ting!