Hvordan overlever du den lange flyturen?

Vi drømmer alle om å reise. Enten det er til Vestlandet for å se fjordene eller Australia for å dra til the Outback, så krever det mest sannsynlig at vi flyr. Sistnevnte er derimot en god illustrasjon på et stort problem med det å fly. Det er ofte ganske så langt vi skal. Selv om en får et par stopp innimellom, så blir fort de lengste turene i et strekk over 10 timer på slike reiser. Det kan være absolutt drepen. Selv en liten chartertur til Tyrkia på 4 timer kan drepe den tøffeste passasjer. Det er derimot noe en bare må komme seg over dersom en skal reise verden rundt, så da gjelder det å gjøre det beste ut av det.

Det verste med å fly er utvilsomt plassen. Det er det dessverre ikke så mye å gjøre med alltid. Avhengig av hva du foretrekker, så kan du dog gjøre reisen noe mer komfortabel. For eksempel kan du velge et sete ved vindu dersom du er av en mindre størrelse og ønsker å lene deg mot vinduet for å sove. Da kan turen fort gå unna som bare det. Er du derimot større og trenger litt beinplass, så kan det være en god ide å få et sete som lar deg strekke beina ut i midtgangen. Det beste er kanskje dog om du reiser med en annen person, da helst din kjæreste. Da kan dere dra opp armlenet og dele en toseter, noe som gjør turen ti ganger bedre.

Videre er det viktig å være klar hva gjelder mat og drikke, for uten dette duger helten ikke. Selv om noen flyselskaper tilbyr god mat, så er det ingen grunn til å ta en sjanse. Ta med ekstra mat bare i tilfelle. En pose nøtter, litt vann og kanskje noen andre favoritter er helt perfekt for en reise. Kanskje kan du til og med ta med en liten tradisjonell, norsk matpakke for reisen. Uansett hva du gjør, ikke reis på tom mage, og for all del, ikke glem å pakke ned litt ekstra mat i tilfelle flymaten regelrett suger. Sist men ikke minst, så kan tyggegummi være helt essensiell for deg som sliter med tette ører ved trykket som kommer. Det kan spare deg mye smerte dersom du tygger noenlunde raskt ved avgang og landing.

Med disse tipsene i minnet, så kan du få en mer komfortabel reise. Kanskje er du 2 meter høy og av større karakter. Vel da er det ikke så mye håp der ute. Du må rett og slett bare pine deg gjennom turen med kroppen din. Du kan da i det minste følge vårt råd og ta med ekstra mat. Uansett kan du dog også glede deg til å oppleve alle verdens hjørner!