Reis innenlands – støtt økonomien

Det sies at man ikke blir profet i eget land, og dette uttrykket henger kanskje sammen med det at vi helst reiser utenlands for å nyte fridagene vi har i løpet av året. I 2020 er det imidlertid uaktuelt for de fleste å reise utenlands, av åpenbare grunner. Koronaviruset har stukket kjepper i hjulene for reiseplanene våre, og vi er mange som er i forhandlinger med fly- og forsikringsselskaper for å få refundert de forhåndsbestilte turene våre.

2020 er derfor en gyllen mulighet til å feriere i eget land, slik at vi kan oppdage noen for oss hittil ukjente innenriksperler. Frister det ikke å tilbringe sommeren i Bergen eller i Oslo, finnes det nok av mindre kjente steder verdt å besøke. Veldig mange nordmenn har i 2020 tenkt seg til Kristiansand, muligens fordi det er det nærmeste vi kommer Syden, samt fordi Sørlandet byr på mye god underholdning og severdigheter for de minste.

Historiske steder

Det er fint å kunne støtte økonomien i turbulente tider, så la oss se på noen norske reisemål som kan være aktuelle. Hva med en tur til Røros? Denne gamle byen er kjent som et levende kulturminne, som er fin å reise til sommer som vinter. Trehusbebyggelsen fra 1600-tallet er absolutt verdt å få med seg, og gruvebyen er dessuten fredet. Røros byr på mye god lokalhistorie som kan interesse enhver med et snev av interesse for historie.

Ønsker du å oppleve eldre historie fra Norges første pilegrimsted, kan Selja kloster være aktuelt. Ruinene av dette eldgamle benediktinerklosteret befinner seg (noe bortgjemt) i Stad kommune, og ble bygget tidlig på 1100-tallet. Mang en norsk konge har vanket her gjennom tidene, noe som er med på å gjøre Selja til et sted med stor historisk betydning. Et egnet reisemål for de som vil være med å støtte lokaløkonomi når det trengs som mest.