Reisemålene du bør vurdere i 2019

2018 er ved veis ende, og vi har tilbakelagt oss et godt år. Mye har skjedd i løpet av året, og forhåpentligvis fikk vi noen gode opplevelser. Dessverre har det seg dog sånn at ikke alle fikk opplevd akkurat det de ville. Dette handler kanskje i aller størst grad om at en ikke fikk reist akkurat dit en ville. For de fleste er det her mange navn på listen over potensielle steder å reise. Derimot er disse ofte generiske. Ikke det at det er noe galt nødvendigvis i å foretrekke kjente og kjære steder, for det er jo vanlig å ville dette. Allikevel kan det være spennende å dra på et skikkelig eventyr. Hva med å planlegge at 2019 skal bli året der du reiser et sted du kanskje aldri tidligere hadde tenkt på å reise til? Europa er et stort kontinent med mange rimelige destinasjoner, men du kan naturligvis også reise utenfor dette kontinentets reiser.

Innad i Europa er det nok landene rundt Middelhavet som frister mest for oss nordmenn. Her er det tross alt ekstremt deilige temperaturer og varmt badevann. Det er også god kultur som vi kan nyte blant de mange landene her. Gode destinasjoner kan være Slovenia, Kroatia og andre land langs Adriaterhavet. Dette havet munner ut i Middelhavet, og det er havet som separerer Italia fra Balkan. Disse landene er kanskje aller mest kjent for sine havnebyer, som er bygd i tidløs mur. Piran og Dubrovnik er to eksempler på havnebyer som hvert eneste år mottar turister. Dog er det sjeldent at nordmenn reiser til disse. Dubrovnik har økt noe i popularitet over årene, men det er fortsatt et skammelig lavt antall nordmenn som drar dit. Dette er en av de kanskje aller vakreste perlene i Europa, og siden byen enda ikke har blitt en større turistmagnet, så er det absolutt verdt det å reise hit! Piran er for deg som trenger et enda mer uberørt sted. Her vil du nok neppe finne en annen nordmann i det hele tatt! Denne havnebyen minner om de greske havnebyene, med mur i forskjellige farger, blomster overalt og naturligvis turkisblått hav.

Dersom du ønsker å være enda mer eventyrlysten, så er det liten tvil om at du må utenfor Europa sine grenser. Selv om Europa bugner over av kultur, så må vi være ærlige med oss selv og si at det ikke er noe virkelig spennende her. Kanskje er det mest spennende kulturen rundt Middelhavet med Hellas og Tyrkia, men deres mat, sanger og kultur generelt har vi tilgang på her hjemme også. Det vi derimot ikke har så altfor stor tilgang på er kulturene i Sør Amerika og Asia.

Sør Amerika er en fantastisk perle som i mange, mange år har vært nærmest helt uberørt av turisme fra Europa. Det har handlet om den lange distansen, og ikke minst de dyre prisene. Mens prisene har gått stødig nedover og velstanden opp her i Europa, så har vi derimot fått opp øynene for dette kontinentet. Kanskje kan en tur til Argentina sin hovedstad Buenos Aires friste? Eller ønsker du å smake ekte kaffe i Colombia? Det er mange spennende land å besøke her, og du kan fort finne på å bare ta en busstur gjennom 4-5 land for å få med deg en del. Kanskje skal du lære deg spansk før turen, så får du brukt det i samtlige land bortsett fra Brasil! For der snakker de naturligvis Portugisisk.

Asia er også en uberørt perle, dog et kontinent vi nok har mer til felles med her hjemme. Selv om vi spiser Taco nærmest hver eneste helg her til lands, så har vi ikke så altfor mange Sør Amerikanere her hjemme. Det kan derimot ikke sies for Asiater. Vi har alt fra Iranere til Vietnamesere her i Norge. Disse har brakt med seg spennende mat som vi har kost oss med i flere tiår nå. Thailendere har også kommet seg sakte men sikkert nordover til Norge. Deres land er allerede et objekt for mye norsk turisme, så landet i seg selv er på ingen måte en skjult perle. Allikevel finnes det flotte steder. Hva med å leie et hotellrom langs stranden for under hundrelappen? Ellers kan du alltids reise til nabolandet Kambodsja, hvor restene etter det store regimet til Pol Pot fortsatt står igjen. Dette landet bærer en fantastisk kultur, men også en meget trist historie med folkemord. I det hele tatt er Asia sitt kontinent fullt av spennende kultur.

Det er definitivt mange steder du kan reise på din tur. I bunn og grunn handler det egentlig bare om smak og behag!